On som    |    Contacta    |    Reserves
Castellano    |    English    
Turisme Ornitològic


Els pre-Pirineus i les Terres de Lleida són llocs d’una gran diversitat. En conjunt formen un petit paradís natural per als amants de la natura i en aquest cas per als observadors d’ocells. Pocs territoris com aquest poden oferir al visitant tanta varietat d’espècies en poc més de dos-cents quilòmetres.


Al sud podem gaudir d’una zona estepària, els secans de Lleida, on podem observar gangues, sisons i amb una mica de paciència i dedicació la xurra, però també de zones humides molt interessants com l’Aiguabarreig del Segre i el Cinca, que a la primavera constitueix una important àrea de reproducció de diferents ardèids; l’estany d’Ivars on a l’hivern són habituals els ànecs collverd i cullerot, la fotja i nombrosos estols de fredelugues o la zona d’Utxesa, on s’observa fàcilment l’arpella vulgar durant tot l’any.


A muntanya mitjana, al Montsec, ja es pot veure volar els grans rapinyaires com l’àguila daurada o el trencalòs i una mica més al nord, a Boumort, s’està fent reintroducció de voltor negre. Això sí, per observar el picot negre o la perdiu blanca haurem d’arribar fins als Pirineus.


Més informació: